Lucian Bode: „Dezvoltarea sistemului național de gestionare a situațiilor de urgență rămâne o linie vitală a MAI”

Am efectuat astăzi o vizită de lucru în județul Vrancea, acolo unde, în prima parte a zilei, m-am întâlnit la sediul Instituției Prefectului cu reprezentanții structurilor MAI. Consider ca fiind esențială buna cooperare dintre toate structurile, astfel încât să putem acționa eficient pentru protejarea tuturor cetățenilor. Trebuie să arătăm că instituțiile statutului sunt bine pregătite și că pot gestiona într-un mod profesionist situațiile cu care se confruntă.

Le-am solicitat, totodată, șefilor structurilor teritoriale ale MAI din Vrancea să se asigure că nu relaxează gradul de implicare pentru limitarea efectelor pandemiei, chiar dacă cifrele arată că situația s-a îmbunătățit față de acum câteva luni. Astfel, forțele de ordine trebuie să fie în continuare vigilente, conform responsabilităților, astfel încât să nu ajungem să ne confruntăm cu un nou val epidemic.

Am transmis, de asemenea, structurilor MAI din județul Vrancea să acorde o atenție deosebită prevenirii și combaterii infracțiunilor la regimul silvic, combaterii evaziunii fiscale, dar și supravegherii traficului rutier, în condițiile în care E85 este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai aglomerate drumuri din România, unde au loc multe accidente grave.

Un alt punct pe agenda zilei l-a reprezentat participarea la evenimentul de inaugurare a Punctului de lucru de Pompieri Tulnici, care prin operaționalizarea sa va reduce timpul de intervenție a pompierilor cu aproximativ 30 de minute.

Mai mult, substația de pompieri va deservi o comunitate formată din aproximativ 10.000 de locuitori de pe raza administrativă a 5 UAT-uri, fiind deservite 10 localități.

Am apreciat în mod deosebit sprijinul acordat de autoritățile locale, care au pus la dispoziție sediul și facilitățile necesare funcționării Punctului de lucru de Pompieri Tulnici. Este un bun exemplu de parteneriat instituțional care are drept scop asigurarea unor servicii de calitate membrilor comunității, dar în principal salvarea de vieți și protejarea bunurilor oamenilor.

Dezvoltarea sistemului național de gestionare a situațiilor de urgență rămâne o linie vitală a Ministerului Afacerilor Interne.

#crestemeficientasirezilientasistemuluideurgenta

#raspunsprompt

#salvamvieti

, , , ,
Meniu