Lucian Bode, despre amnistierea fiscală: „Este aceeaşi gândire colectivistă de tip comunist”

Liderul PDL Sălaj Lucian Bode a vorbit luni, 8 septembrie, într-o conferință de presă, despre ultimele măsurile luate de Guvernul Ponta, catalogându-le drept ”pomeni electorale”. Este vorba despre amnistia fiscală pentru pensionari şi tot personalul bugetar, scutirea de la executare silită, electorata, reintroducerea pensiilor speciale şi reducerea taxei pe stâlp.

Referindu-se la amnistia fiscală, deputatul a apreciat că semnalul transmis de guvernanți prin această măsură ”tuturor românilor care îşi câştigă cinstit existenţa, care stau la cozi interminabile la ANAF pentru a-şi plăti dările către stat, care de multe ori renunţă la alte cheltuieli importante doar pentru a nu fi datori la plata impozitelor” este ”foarte prost şi periculos”.

”Mesajul către aceşti români de bună credinţă este că în anumite momente bine alese, de cele mai multe ori în campania electorală, politicienii de la putere pot decide discreţionar amnistii fiscale, amnistii penale, amnistii de tot felul. În astfel de momente legea nu mai este aceeaşi pentru toată lumea, Curtea de Conturi nu mai este o instituţie ale cărei decizii trebuie respectate şi în general puterea alege să favorizeze anumite categorii în dauna altora”, a spus Bode.

Potrivit acestuia, măsura este cu atât mai periculoasă cu cât cei vinovați de greșelile care stau la baza acestei amnistii scapă nepedepsiți. ”Este aceeaşi gândire colectivistă de tip comunist prin care nimeni nu răspunde atunci când greşeşte, şi de fapt toţi vor plăti într-o măsură sau alta pentru acoperirea pagubei”, spune deputatul.

Referitor la pensiile speciale, Lucian Bode apreciază că, prin această măsură, ”vom face din nou categorii de super-pensionari în loc să reglementăm echitabil această situaţie prin introducerea pensiilor ocupaţionale”.

Lucian Bode s-a referit și la taxa pe stâlp, pe care guvernul a anunțat acum că o va distribui autorităților locale. ”În prag de alegeri guvernul decide ca sumele pe care iniţial a anunţat că le va da pentru autostrăzi, apoi pentru a acoperi reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, vor intra în bugetele autorităţilor locale. Cum?!? Prin metoda deja brevetată de Consiliul Judeţean Sălaj, 85% la PSD şi 15% la PDL&PNL (chiar dacă noi reprezentam peste 50% din populaţia judeţului Sălaj). Singurul lucru pozitiv din acest anunţ este acela că Ponta recunoaşte mascat o greşeală evidentă. Dacă tot o consideră inutilă, Guvernul Ponta are ocazia în Parlament să susţină proiectul ACL de anulare a aceste taxe”, a declarat Bode.

Deputatul a anunțat, în cadrul aceleiași conferințe de presă, că ”parlamentarii ACL vor uza de toate mijloacele legale pe care le au la dispoziţie pentru a bloca aceste abuzuri şi pomeni electorale (luni-moţiune pe justiţie, săptămâna viitoare – moţiune pe economie şi în a doua parte a lunii septembrie – moţiune de cenzură)”.

Sursa: aici

, , , , , , , , , , , ,
Meniu