Am participat astăzi, la Zalău, alături de doamna Raluca Turcan, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, la o serie de activități care au vizat discuții cu mediul de afaceri din județul Sălaj, precum și o vizită la un agent economic important din județ, compania SILCAR, implicată activ în dezvoltarea comunității locale, prin derularea de parteneriate în domeniul învățământului dual cu Liceul Mihai Viteazu Zalău și Consiliul Județean.
Am salutat faptul că mediul de afaceri din județul Sălaj este puternic angrenat în proiecte de susținere a comunităților locale și am subliniat încă odată angajamentul ferm al Guvernului Cîțu în direcția relansării economice prin promovarea investițiilor.
Redresarea și consolidarea unei economii competitive și performante depinde de parteneriatul cu mediul de afaceri, care în ultimul an a dus greul din punct de vedere al adaptării la noul context pandemic fiind adevărații eroi ai economiei românești.
Programul de reforme a marilor sisteme publice asumat de către Guvern va fi temelia pentru relansarea economică și sunt convins că această abordare curajoasă va elimina din constrângerile care încorsetau mediul de afaceri.
În cadrul întâlnirilor de azi am dat și câteva vești bune pentru sălăjeni. Prima este legată de proiectul de investiție VO Zalău, care a mai parcurs o etapă importantă. Astfel, ieri, în ședința de Executiv a fost aprobată Hotărârea de Guvern prin care sunt scoase 12,36 ha de teren împădurit din circuitul silvic. Prin rezolvarea acestei probleme amplasamentul este eliberat de sarcini iar antreprenorul poate lucra nestingherit. Cu toții ne dorim ca acest proiect să avanseze conform graficului de lucrări fiind un obiectiv care va impulsiona mult dezvoltarea regiunii, alături de Autostrada Transilvania.
Cea de-a doua veste bună vizează semnarea de către CNI a contractelor pentru 4 proiecte de investiții în dezvoltarea infrastructurii sociale și sportive din județul nostru. Este vorba despre investiția din Chieșd unde va fi construit un centru comunitar de asistență socială, precum și alte trei proiecte de investiții din Municipiul Zalău – Construire bazin didactic str. Făgetului, Baza sportivă Tip 2 la Clubul Sportiv Școlar Zalău – str. Stadionului și Construire și dotare sală de sport – str. Salcâmilor din Municipiul Zalău. Perioada de implementare a acestor proiecte variază între 9 luni și 12 luni iar valoarea lor totală este de aproximativ 22 de mil. de lei.
Mă bucur că aceste proiecte de investiție au ajuns în etapa finală, intrând în faza de execuție și îmi doresc, totodată, ca antreprenorii să trateze cu maximă seriozitate aceste contracte, să se încadreze în graficele de execuție, astfel încât cetățenii să se bucure de beneficiile acestor investiții