Lucian Bode: Am găzduit o primă întâlnire de lucru alături de Ludovic Orban și Nicușor Dan

Am găzduit astăzi, la sediul Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor, o primă întâlnire de lucru, avându-i ca invitați pe prim-ministrul Ludovic Orban și primarul general ales al municipiului București, Nicușor Dan. Principalul obiectiv al acesti întâlniri a constat în analiza portofoliului de proiecte în infrastructura de transport, pe toate modurile de transport, rutier, feroviar / metrou, aerian din Regiunea București-Ilfov.

Am discutat astăzi despre proiectele care vor transforma Bucureștiul în NOUL București, un București durabil, modern, conectat în interior și în exterior printr-un sistem integrat și eficient de transport. Suntem conștienți că, pentru a avea acest NOU București, este nevoie urgent de un parteneriat solid între administrația locală și cea centrală și, evident, despre o viziune comună de dezvoltare.

În cadrul întâlnirii de astăzi, am prezentat stadiul proiectelor de infrastructură de transport aflate în implementare la nivelul regiunii București-Ilfov, precum si perspectivele proiectelor aflate în pregătire, iar pe de altă parte ne-am concentrat pe portofoliul de proiecte cuprinse în Planul investițional pentru următorii 10 ani, un document strategic, amplu, care setează direcțiile de acțiune în materie de infrastructură de transport pentru următoarea decadă.

Regiunea Bucuresti-Ifov va trebui pusă în valoare de proiecte mature, în care ar suntem obligați să investim masiv pe zona de infrastructură de transport. S-a pierdut mult timp, iar acum, printr-un plan ambițios de investiții, unele în implementare, altele cuprinse în Planul investițional al dezvoltării infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030, ne propunem să recuperăm din decalajul de dezvoltare înregistrat la acest capitol.

Vorbim despre cea mai dinamică regiune a țării din punct de vedere economic, dar care se sufocă din cauza lipsei de infrastructură corect dimensionată și adaptată la nevoile reale ale regiunii.

Vorbim despre o regiune în continuă expansiune de câțiva ani buni, dar care nu beneficiază de o viziune unitară și coerentă de dezvoltare. Până acum au existat doar cârpeli și interese divergente în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii care trebuie să asigure conectivitatea Bucureștiului, a unei capitale europene, cu restul țării.

Până acum am asistat la un meci constant între administrația PSD-istă de la nivel central și cea de la nivel local pe acest subiect – dispute sterile care un plasat interesele legitime ale bucureștenilor, de a avea o infrastructură modernă și sigură, pe ultimul plan al preocupărilor administratiei PSD. Am pierdut prea mult timp cu această abordare, astfel încât, în cele 11 luni de guvernare PNL, pot să spun că am reușit să schimbăm modul de implementare a proiectelor pentru București.

Axa de transport a NOULUI București înglobează un mix de moduri de transport, o sincronizare perfectă a mai multor proiecte de infrastructură rutieră, feroviară, aeriană care ne vor aduce mult mai aproape de acel smart city/ green city pe care ni-l dorim cu toții în realitate, nu doar subiect de dezbatere în seminarii și conferințe de specialitate.

Guvernul Ludovic Orban este deschis la dialog și cooperare pentru a pune în practică acest plan de dezvoltare a NOULUI București, în care componenta de infrastructură de transport este una esențială, complexă, fiind cheia de boltă a modernizării a întregii regiuni.

Împreună #ReclădimBucureștiul. Împreună #ReclădimRomânia.

SURSA: Facebook Lucian Bode

, , , , , ,
Meniu