Lucian Bode: „Am celebrat împreună tradiția maritimă a țării noastre, devotamentul unor profesioniști care poartă pretutindeni România în inimă și ne reprezintă cu cinste peste tot în lume”

Într-o zi de Mare Sărbătoare pentru toți românii, Praznicul Adormirii Maicii Domnului, am avut bucuria de a participa astăzi, alături de Președintele României – domnul Klaus Iohannis, Președintele Senatului – doamna Anca Dragu, Premierul României – domnul Florin Cîțu și de alți colegi din Guvern, la ceremonia organizată la Constanța cu prilejul Zilei Marinei Române.

Am celebrat împreună tradiția maritimă a țării noastre, devotamentul unor profesioniști care poartă pretutindeni România în inimă și ne reprezintă cu cinste peste tot în lume.

Este o zi care ne trimite cu gândul la toți cei care slujesc țara sub pavilion românesc. Marinarii militari și civili au un rol deosebit în menținerea relațiilor comerciale și, mai ales, în asigurarea securității spațiului maritim național și regional, prin îndeplinirea cu profesionalism și devotament a angajamentelor luate în cadrul parteneriatelor strategice cu NATO și Uniunea Europeană.

În calitate de ministru al Afacerilor Interne, le mulțumesc și îi felicit pe marinarii din cadrul Poliției de Frontieră pentru modul exemplar în care își fac datoria, cu profesionalism și seriozitate, pentru contribuția lor la menținerea unui mediu stabil de securitate în regiune.

Protejarea frontierei maritime și fluviale reprezintă un efort continuu, cu atât mai intens într-un context geostrategic în continuă evoluție, într-o perioadă în care provocările specifice sunt dintre cele mai diverse.

Actuala tendință de creștere a fluxului migrator constituie o astfel de provocare, căreia sunt sigur că polițiștii de frontieră români îi vor face față cu maximă eficiență și responsabilitate.

Urez, și pe această cale, marinarilor, succes în misiunile viitoare!

Fie ca Maica Domnului să vă ocrotească pretutindeni!

Totodată, Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului are o semnificație aparte pentru toți creștinii, iar această zi ne găsește în rugăciune pentru pace, sănătate și puterea de a trece cu bine peste toate încercările vieții.

Blândețea și grija pentru oameni a Fecioarei Maria sunt un îndemn pentru ca noi toți să fim mai buni și mai uniți, să trăim în armonie și înțelegere.

Vă doresc să sărbătoriți această zi sfântă în liniște și pace sufletească, alături de cei dragi, iar sărbătoriților zilei le urez sănătate, împliniri și încredere în viitor.

La mulți și binecuvântați ani!

, ,
Meniu