Bode a pus umărul la stabilirea criteriilor de selecție ale candidaților PDL la europarlamentarele de anul viitor

Presedintele PDL Salaj, Lucian Bode, s-a dus sambata la Baia Mare, unde nume importante din PDL s-au reunit in sedinta Colegiului Director al partidului – alcatuit din membrii Biroului Permanent National (BPN) si din presedintii organizatiilor judetene – pentru discutii privind criteriile de selectie a candidatilor pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. Bode a reprezentat PDL Salaj in dubla sa calitate de presedinte al organizatiei judetene si membru in BPN. El a declarat pentru Graiul Salajului ca intalnirea a fost prima de acest gen dupa Conventia Nationala a PDL din mai. Un caracter aparte al sedintei de Colegiu Director al PDL a fost invitatia adresata parlamentarilor democrat-libera-li sa ia parte la sedinta interna de partid. A fost pentru prima data cand parlamentarii au fost chemati sa asiste la negocieri.

Pedelistii anunta constituirea unui „guvern alternativa”

Presedintele PDL Salaj spune ca pe langa discutiile privind criteriile de selectie a viitorilor candidati pentru alegerile europarlamentare, la Baia Mare s-a discutat si des-pre constituirea de catre PDL a „guvernului alternativa”, o stru-ctura inedita de opozitie activa la actiunile guvernului Ponta. Deputatul salajean, Lucian Bode, spune ca este vorba de o premiera pentru Romania. Sarcina de a prezenta „guvernul alternativa” al PDL i-a revenit prim-vicepresedintelui de partid, Catalin Predoiu. Acesta a expus principalele linii de actiune si criteriile dupa care vor fi alesi „combatantii” impotriva guvernarii USL. Este important ca acestia sa cunoasca si sa stapaneasca domeniul de care se ocupa, sa aiba viziune si, nu in ultimul rand, sa fie dispusi sa lupte cu fortele USL.

„Guvernul alternativa” isi propune sa monitorizeze in permanenta activitatea premierului Victor Ponta, propune pu- blic solutii pentru problemele actuale ale societatii, inoveaza si critica actuala guvernare acolo unde este cazul. Va avea un sediu administrativ la Bucuresti si va constitui „o oglinda la care alegatorii vor putea privi permanent”, explica democrat-li-beralul Lucian Bode, cu precizarea ca economistii, sociologii si politologii sunt invitati sa le parcurga propunerile si solutiile socio-politice. Liderul PDL, Vasile Blaga, anunta sambata la Baia Mare ca „guvernul alternativa” va putea fi prezentat pana la mijlocul lunii viitoare.

Sursa: aici

, , , , , , , ,
Meniu