La mulți ani pompierilor militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov!

Aniversarea a 177 de ani de la înființarea primei formațiuni de pompieri militari în București îmi oferă prilejul să transmit aprecierea mea angajaților acestei instituții, cea mai mare de acest tip din România, structura pe care se bazează în situații de criză locuitorii din Capitală și din județul Ilfov.

Astăzi, cred că fiecare dintre noi conștientizează mai mult decât oricând ce înseamnă profesionalismul și dăruirea în meseria de salvator.

Printre cei 108 pompieri salvatori care s-au întors din misiunea de stingere a incendiilor de vegetație din Grecia, s-au numărat și 17 salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov.

Vă suntem recunoscători pentru contribuția admirabilă pe care ați avut-o în cadrul acestei misiuni de stingere a incendiilor de vegetație, extrem de riscantă, și pentru modul eficient și responsabil în care acționați zilnic, în misiunile care vă sunt încredințate!

Am convingerea că exemplul dumneavoastră de sacrificiu pentru binele cetățenilor și protejarea comunităților va fi un îndemn la responsabilitate pentru noi toți.

Pompierii de astăzi sunt mărturia vie că patriotismul, curajul și spiritul de sacrificiu s-au transmis din generație în generație, fiind demni urmași ai înaintașilor lor care au luptat în „Dealul Spirii”, la 1848.

Sunt valori care îi caracterizează pe fiecare dintre pompierii actualei generații și valori care nu trebuie să lipsească celor care doresc să devină salvatori. Dincolo de pregătirea practică, cei care îmbrățișează această nobilă profesie, au ca principale trăsături de caracter: devotamentul , curajul și integritatea!

În această zi, avem datoria să cinstim memoria pompierilor salvatori care și-au pierdut viața în misiuni, celor care au scris primele pagini de istorie ale acestei structuri, precum și a eroilor zilelor noastre care și-au dat viața pentru siguranța semenilor lor.

Vă mulțumesc și vă felicit pentru modul în care vă faceți datoria, vă urez succes în misiunile viitoare!

La mulți ani!

, , , ,
Meniu