Jandarmeria Română, la 172 de ani de existență

Seria evenimentelor dedicate Zilei Jandarmeriei Române a continuat astăzi la sediul acestei instituții cu ceremonia de decorare a drapelelor de luptă pentru 8 unități de jandarmi, precum și cu alte manifestări organizate în contextul împlinirii a 172 de ani de existență a acestei structuri.

Cele opt unități ale căror drapele de luptă le-am decorat astăzi cu însemn de pace pentru militari, în grad de Cavaler, sunt reprezentative pentru Jandarmeria Română.

Acest gest simbolic și cu o încărcătură puternică reprezintă, totodată, dovada importanței pe care o are această structură în arhitectura sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională.

Curajul, patriotismul și legalitatea sunt trăsături care definesc cel mai bine activitatea jandarmilor noștri, care alături de celelalte structuri ale MAI constituie o garanție în plus pentru stabilitatea și siguranța țării noastre.

Evoluțiile recente ale mediului de securitate regională implică Jandarmeria Română în oferirea unui răspuns integrat și prompt care să asigure liniștea și protecția cetățenilor.

Este important ca această structură să continue să fie un real sprijin în acțiunile umanitare care în aceste zile au crescut în frecvență și în intensitate.

Jandarmeria Română a răspuns admirabil la acest gest colectiv de umanitate și solidaritate față de semenii noștri care își caută alinare pe pământ străin.

Am credința că, prin fiecare misiune, jandarmii vor onora memoria înaintașilor, iar tradiția și experiența acumulate de-a lungul istoriei vor constitui liniile directoare ale unei activități ce are ca principală directivă LEGEA!

Jandarmeria Română va continua să fie un garant ferm al ordinii constituţionale, al democraţiei şi un apărător al drepturilor fundamentale ale cetăţenilor.

#JandarmeriaRomână

#istoriesitraditie

#inslujbaoamenilor

, , , , ,
Meniu