Jandarmeria Română – 171 de ani de existență

jandarmeria romana 171 de ani de existenta

În acest an, aniversarea Jandarmeriei Române se suprapune cu un climat agitat în care prin natura atribuțiilor care revin acestei structuri, jandarmii sunt chemați să răspundă cu tact, fermitate și profesionalism unor provocări care nu țin doar de pericolul pe care îl constituie virusul, ci și de menținerea și restabilirea ordinii publice.

Intervențiile acestei structuri au ca scop apărarea drepturilor noastre cetățenești fundamentale. Cei angrenați în aceste misiuni își asumă foarte multe riscuri pentru ca libertatea, democrația și legalitatea să fie apărate.

Am mare încredere în profesionalismul și integritatea militarilor Jandarmeriei Române, care au în mine un susținător și sunt convins că îi au ca aliați pe românii de bună credință, atâta timp cât unicul criteriu care ghidează misiunile din teren este respectarea si aplicarea legii.

Să nu uităm că Jandarmeria este o structură puternică și eficientă care și-a dovedit profesionalismul atât în misiunile interne, cât și în cele în care a fost alături de partenerii săi externi. Pentru acest lucru, pregătirea profesională continuă trebuie să fie în acord cu cerințele actuale ale misiunilor, iar dotările tehnice trebuie să le asigure promptitudinea și siguranța intervențiilor.

Știu că Jandarmeria, ca structură militară, are un spirit aparte: istoria, tradițiile militare, camaraderia au un înțeles deosebit pentru cei care deservesc această structură. Iar acestea sunt izvor de putere instituțională, cu atât mai mult astăzi, într-o societate ce pare să-și fi pierdut reperele și valorile identității naționale.

Îmi doresc ca toate aceste valori să vă anime în continuare, iar fiecare dintre cei care ați ales această Armă, să faceți onoare instituției și unei istorii care vă consemnează ca integri și curajoși apărători ai legii.

La ceas aniversar, vă doresc tuturor sănătate, putere de muncă și succes în misiunile viitoare!

La mulți ani Jandarmeriei Române!

, , ,
Meniu