Investițiile în pregătirea profesioniștilor din domeniul situațiilor de urgență continuă

De data aceasta, este vorba despre Poligonul pentru pregătirea de specialitate a personalului de intervenție în situații de urgență din România și Republica Moldova, de la Iași, o investiție din fonduri europene derulată în cadrul proiectului SMURD 2, prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, în valoare de peste 4 milioane de euro.

Deschiderea acestui ansamblu este o premieră pentru țara noastră, el asigurând pregătirea pentru o paletă largă de misiuni cu risc ridicat, atât pentru salvatorii noștri, cât si pentru cei moldoveni.

Aceste acțiuni sunt menite a continua dezvoltarea sistemului național integrat de urgență, accentul fiind pus pe pregătirea personalului de intervenție în situații de urgență, adevărați profesioniști care zilnic luptă pentru a salva vieți.

Cooperarea transfrontalieră în situații de urgență dinte România și Republica Moldova contribuie la întărirea capabilităților comune de sprijin și întărirea rezilienței dintre cele două țări vecine.

Felicitări partenerilor din acest proiect, tuturor echipelor care au dus la bun sfârșit această investiție care asigură pregătirea de specialitate la cele mai înalte standarde a personalului de intervenție din România și Republica Moldova.

, , ,
Meniu