Guvernul Ponta a lăsat mai multe bombe amorsate în sectorul energetic românesc

Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților a reușit să dezamorseze pentru moment două dintre acestea:

1. Dacă Parlamentul aproba azi OUG 22/2015 prin care Guvernul Ponta a acordat un așa zis „ajutor de salvare” de 37 mil euro Complexului Energetic Hunedoara, fară un plan de restructurare avizat de Comisia Europeană, în maxim 6 luni de la acordarea acestui ajutor, practic urma LICHIDAREA activității de minerit din Valea Jiului. Am solicitat Guvernului Cioloș să depună toate eforturile pentru a obține până la sfârșitul anului 2015 avizul CE pentru planul de restructurare al CEH, salvând astfel Valea Jiului de la un genocid social.

2. Dacă Parlamentul adopta azi OUG 30/2015 prin care Guvernul Ponta acorda total netransparent și discriminatoriu peste 122 mil euro cofinanțare pentru 3 obiective de investiții (derulate de doi agenți economici) am fi văduvit celelalte 26 de obiective de investiții înscrise în Planul Național de Investiții din sectorul energetic românesc.

Am solicitat Guvernului Cioloș să facă toate demersurile necesare astfel încât mai multe obiective de investiții din sectorul energetic să beneficieze de acești bani nerambursabili.

Găsiți Scrisoare deschisa adresata ministrului energiei, domnul Victor Vlad Grigorescu.

Din păcate ce nu a făcut Guvernul Ponta în 3 ani este obligat să facă Guvernul Cioloș în câteva luni.
Eu și PNL îi vom fi alături!

18 noiembrie 2015

, , , , ,
Meniu