EURO2020 la final!

Am transmis astăzi in cadrul unui eveniment organizat de către Jandarmeria Română aprecierile mele responsabililor cu organizarea acestei competiții sportive de referință.

Cu această ocazie, am felicitat structurile MAI implicate în coordonarea activităților organizatorice dedicate bunei desfășurări a Campionatului European de Fotbal EURO 2020!

Datorită profesionalismului si seriozității tuturor celor implicați, o competiție sportivă de anvergură s-a desfășurat în condiții de deplină siguranță, atât pentru suporteri, cât și pentru cetățenii Bucureștiului.

Un test pe care l-am trecut cu brio si care a implicat o coordonare eficientă între toți factorii angrenați în acest proces, ministerele reprezentate în Comitetul Interministerial, Primăria Municipiului București, Federația Română de Fotbal, implicit UEFA, în calitate de organizatori ai acestei competiții sportive și alti parteneri instituționali.

Acum, la final, putem afirma că România constituie un model de bună practică din perspectiva condițiilor de siguranță publică, respectiv a modului de relaționare cu cetățenii și suporterii, precum și al cooperării intra și interinstituționale.

A fost un efort de echipă, bine coordonat și integrat prin care Ministerul Afacerilor Interne a dovedit că are capabilitățile și expertiza necesare asigurării siguranței delegațiilor oficiale și spectatorilor, precum și a securității evenimentelor sportive de amploare cum a fost EURO 2020.

Lecțiile învățate și bunele practici din perioada Euro 2020 trebuie să fie avute în vedere pentru misiunile viitoare! Obiectivele asumate din perspectiva garanțiilor asumate la nivel de stat au fost atinse. Structurile MAI au îndeplinit o misiune de succes în care am fost „Împreună pentru Fair Play”!

#EURO2020

#profesionalismstructuriMAI

#ImpreunapentruFairPlay

, , , , ,
Meniu