Epopeea timbrului de mediu continuă în Guvernarea Grindeanu

Termenul de 30 de zile pe care reprezentanții Ministerelor de resort (Mediu și Finanțe) l-au avut la dispoziție pentru a se prezenta cu o soluție referitoare la restituirea pe cale administrativă a celor peste 6 miliarde de lei datorați cetățenilor a expirat de două săptămâni. Constat astfel că aceștia au rămas indiferenți față de ultima solicitare pe care Comisia pentru Transporturi și Infrastructură le-a adresat-o, în aceeași notă caracterizată de o profundă lipsă de implicare.

Având în vedere că la nivel de discurs public a fost anunțat adoptarea unui memorandum și a unui act normativ prin care să se instituie procedura de recuperare a acestor sume de către cetățeni, era de așteptat ca reprezentanții instituțiilor să se prezinte și în fața puterii legislative pentru a-și expune intențiile. Se pare însă că acest demers a fost unul mult prea îndrăzneț!

Dată fiind perioada mult prea lungă de timp (15 februarie – prezent) în care am încercat să deslușim acest mister care afectează constant interesele cetățenilor și în lipsa unor răspunsuri și soluții concrete, nu pot să nu mă întreb dacă:

– Va restitui oare, Guvernul Grindeanu, aceste sume într-o singură tranșă?

– Îi va obliga Guvernul Grindeanu pe toți cei care au acest drept să redepună cererile la administrațiile financiare de domiciliu pentru a intra în posesia sumelor cuvenite?

– Guvernul Grindeanu a identificat deja de unde alocă fondurile necesare restituirii într-o singură tranșă?

– Are de gând Guvernul Grindeanu să introducă o nouă formă de taxare pe poluare, sau s-a răzgândit?!

Oricare vor fi răspunsurile și soluțiile oferite de Guvern față de această problemă, a trecut prea mult timp în defavoarea cetățenilor. 

Sursa foto: www.cugetliber.ro

, , , , , , , ,
Meniu