Două secole de existență a Poliției Române!

La mulți ani celei mai importante structuri din ansamblul structurilor MAI, instituția care asigură protecția și siguranța cetățenilor și a comunităților!

Cei 200 de ani de tradiție instituțională ai Poliției Române obligă această structură să nu abdice niciodată de la valorile și principiile fundamentale care o consacră drept un pilon pentru stabilitatea națională a României.

Poliția Română și-a făcut și își face datoria indiferent de provocările istoriei, iar în contextul geopolitic actual este parte în efortul guvernamental comun și integrat de gestionare a celei mai mari crize securitare și umanitare de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Momentul de astăzi, 25 martie, este unul aniversar, dar și unul de reflecție profundă asupra viitorului acestei instituții. Exigențele societății sunt mari și mă bazez pe fiecare angajat al acestei structuri să conștientizeze misiunea pe care o are de îndeplinit cu onoare și profesionalism.

Este nevoie de implicarea tuturor pentru a construi o organizație puternică și credibilă. Cetățenii trebuie să aibă încredere în instituțiile statului, iar așteptările de la structurile de forță ale statului sunt cu atât mai mari în momentele dificile ale istoriei.

Poliția Română și angajații acestei structuri trebuie să se ridice la nivelul așteptărilor românilor și să fie exemple demne de urmat pentru societate!

Sunt încrezător că Poliția Română va rămâne aceeași instituție profesionistă a statului român, o structură pe care românii și instituțiile statului se pot baza indiferent de provocările sociale, economice sau politice.

La mulți ani, Poliției Române și tuturor celor care activează sau au activat în cadrul acestei structuri!

#ZiuaPolitieiRomane

#200deaniinslujbacetatenilor

, , , , ,
Meniu