Doar Lucian Bode mai face politică şi opoziţie în Sălaj

Deputatul PDL denunta o „bataia de joc” a guvernarii prin ordonante de urgenta, in conditiile in care USL are 70 la suta in Parlament

Institutul de Politici Publice (IPP) a costatat ca, pentru prima data in istoria postdecembrista, lipseste opozitia din parlament, adica lipsesc initiativele legislative, interpelarile si declaratiile politice ale partidelor de opozitie. IPP spune ca Guvernul Ponta a fost destul de relaxat pe perioada acestui mandat, rar venind critici din partea parlamentarilor PDL si PP-DD. Cele mai multe interpelari au venit din tabara USL in situatia in care acestia detin 70 la suta din mandate. Pe primul loc la interpelari este PSD , cu 760, pe locul doi se afla PNL, cu 640 de interpelari, pe locul trei PP-DD, cu aproximativ 500 de interpelari, urmat de PDL, pe locul patru, cu doar 444.

Bode sustine ca PDL e campion in Camera Deputatilor

Deputatul salajean al PDL, Lucian Bode, ne-a declarat ieri ca grupul parlamentar al PDL din Camera Deputatilor a iesit ca fiind cel mai activ grup parlamentar la initiative legislative, intrebari, declaratii politice sau interpelari, dupa mai multe analize efectuate in aceasta privinta. „Am depus cinci motiuni simple. In opozitie nu ai alte parghii de a sanctiona guvernul, decat prin motiuni simple sau motiune de cenzura. La fiecare problema pe care am expus-o am venit si cu solutii. Activitatea mea in Camera Deputatilor s-a axat in general pe probleme care tin de sectorul pe care eu consider ca il stapanesc mai bine, si anume sectorul energetic”, ne-a explicat Bode. Deputatul salajean spune ca USL nu are initiative legislative pentru ca guverneaza prin ordonante de urgenta si ca, de foarte multe ori, ordonantele de urgenta au fost modificate in interesul clientelei politice. „Este inadmisibil sa ai 70 la suta in Parlament si sa guvernezi prin orgonante de urgenta. Guvernul Ponta isi bate joc de grupurile parlamentare ale USL”, a declarat Lucian Bode.

Opozitia din Salaj isi face treaba in Parlament

Desi la nivel national IPP constata ca opozitia a disparut din Parlament, la nivel judetean opozitia se dovedeste activa. Acesta fapt este confirmat de datele de pe site-ul Camerei Deputatilor, pentru mandatul inceput in 2012, de unde reiese ca deputatul PDL Lucian Bode are cea mai mare activitate la nivelul Parlamentului, fata de deputatii salajeni din tabara USL. Dintre deputatii salajeni, Lucian Bode are 14 luari de cuvant, 18 propuneri legislative, 3 interpelari si 4 motiuni, dar nici o declaratie politica. Dupa Bode, urmeaza deputatul PSD Iuliu Nosa, cu 11 luari de cuvant, 10 declaratii politice, 3 propuneri legislative si 2 interpelari, fara nici o motiune. Urmatorul pe lista se afla deputatul PNL Mirel Talos, care are 4 luari de cuvant, 3 declaratii politice, 3 propuneri legislative, 5 interpelari si nici o motiune. Senatorii salajeni, Gheorghe Pop de la PSD si Vegh Alexandru de la UDMR, potrivit site-ului Camerei deputatilor, sunt printre cei mai inactivi in parlament. Gheorghe Pop s-a remarcat doar cu 12 propuneri legislative, iar Vegh Alexandru cu 2 luari de cuvant si 6 propuneri legislative.

Sursa: aici

, , , , , , , , , , ,
Meniu