Direcția Generală Management Operațional din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – 102 ani de existență

Doresc să transmit felicitări și să le mulțumesc pentru întregul sprijin colegilor din cadrul Direcției Generale Management Operațional, structură cu o importanță crucială în arhitectura sistemului de siguranță și ordine publică, care aniversează, azi, 102 ani de la înființare. Originile acestei structuri sunt legate de menționarea Biroului Mobilizării și Rechizițiilor în anul 1919 ca și componentă a Ministerului de Interne, acesta fiind primul nucleu al actualei direcții generale. Direcția Generală Management Operațional este structura a cărei activitate este cunoscută inclusiv în plan public, mai ales în contextul gestionării misiunilor reprezentative ale Ministerului Afacerilor Interne.

În acest registru se înscriu o serie de evenimente publice a căror desfășurare a fost strâns legată de suportul profesionist oferit de specialiștii acestei structuri și amintesc doar câteva dintre acestea: cel mai recent eveniment de anvergură fiind organizarea celei de-a 16a ediții a Campionatului European de Fotbal „EURO 2020”, vizita Sanctității Sale Papa Francisc în România în anul 2019, deținerea de către România a Președinției semestriale a Consiliului Uniunii Europene, precum și acțiuni desfășurate cu ocazia summit-urilor președinților de state și șefilor de guverne care au avut loc în România.

Această unitate din cadrul aparatului central are un rol cheie în întreg angrenajul structurilor MAI, fiind inima acestui minister care bate în ritm alert și asigură fluența și succesul proceselor complexe de analiză, planificare, coordonare, cooperare interinstituțională etc.

Fiecare dintre angajații instituției știe că, într-un fel sau altul, activitatea proprie se leagă firesc de DGMO, fie și numai pentru simpla responsabilitate de coordonare integrată a activităților structurilor MAI.

Cu atât mai mult, am apreciat activitatea acestei structuri în ceea ce privește contribuția la gestionarea măsurilor excepționale, adoptate în contextul pandemic, pe fondul instituirii stărilor de urgență și de alertă, când s-a adaptat rapid situațiilor atipice, care au reclamat un răspuns profesionist, eficient și articulat la toate provocările.

Așteptările rămân la fel de mari, iar dincolo de suportul cotidian, pentru decizia managerială, mă aștept să fiți la fel de prompți în situații complexe, precum și în orice proces de reformă și eficientizare a activității MAI.

Vă doresc sănătate, succes și eficiență maximă în activitățile viitoare!

#102anideexistenta

#DGMO

#MAI

, , , ,
Meniu