Deputatul Lucian Bode prevestește destrămarea USL după europarlamentare

Deputatul PDL crede ca PNL isi va gasi locul in cele din urma in noua dreapta care se constituie inaintea alegerilor de anul viitor

Partidele de centru-dreapta din Romania sunt hotarate sa se uneasca intr-un partid care sa ofere o alternativa credibila la o guvernare de stanga. Presedintii si reprezentantii marcanti ai partidelor Forta Civica, Miscarea Populara si PDL anuntau recent ca „unica solutie pentru ca Romania sa iasa din situatia in care este acum este o unitate a dreptei romanesti”.

Deputatul salajean Lucian Bode (PDL) opina ieri pentru Graiul Salajului ca „in Romania problemele sunt de stanga, iar solutiile la aceste probleme sunt de dreapta”. „Trebuie sa trecem peste toate orgoliile specifice de dreapta si sa oferim o alternativa credibila la o guvernare de stanga mincinoasa, duplicitara si lipsita de viziune. Exista doua optiuni in acest sens. Prima ar fi ca la alegerile europarlamentare fiecare sa mearga separat, iar apoi sa dam un candidat unic la prezidentiale. Iar cealalta ar fi sa se mearga impreuna la europarlamentare si apoi sa generam un candidat unic la prezidentiale. Ambele variante au plusuri si minusuri. Personal, cred ca prima varianta are multe minusuri, iar cea de-a doua varianta este cea care ofera mai multe avantaje decat riscuri. Constructia astfel gandita va da obligatoriu un candidat unic la prezidentiale”, explica Lucian Bode.

In procesul de reunire a dreptei romanesti, Bode considera ca locul firesc al liberalilor este in aceasta alianta a dreptei. „Asistam de o buna bucata de vreme la o repozitionare politica in interiorul USL. Liberalii se delimiteaza de PSD. Constientizeaza ce se intampla, ca urmare au si anuntat ca vor merge separat la alegerile europarlamentare, iar scorul nu va fi cel asteptat. Vom avea un PNL sub 20 la suta si un PSD sub 35 la suta. Vor avea dispute. In 2009, PNL trebuia sa fie la guvernare cu PDL, dar orgoliile i-au impins sa refuze guvernarea pentru ca nu a iesit cum au vrut ei. Vroiau ca primul ministru sa fie de la PNL, iar noi nu am vrut. Au ajuns in alianta cu PSD si tot nu au dat ei primul ministru. PNL poate fi inclus in alianta partidelor de centru dreapta. Nu este imposibil, doar ca nu acum e momentul. Poate dupa alegerile europarlamentare. Deocamdata, toata agenda PNL este subsumata interesului personal al lui Crin Antonescu, acela de a candida la prezidentiale si de a fi presedintele Romaniei. Cand vor constientiza ca se afla pe o pista falsa, s-ar putea sa vedem o alta constructie de dreapta, asta dupa europarlamentare”, spune Lucian Bode.

Semne rele

In cateva judete din tara USL este in deriva. Luna trecuta, in Arad, PSD si-a tradat colegii de alianta si s-a aliat cu PDL. Acum doua luni, la Botosani, dupa discutii iscate intre PNL si PSD in Consiliul Local, liderul liberarilor si presedinte al Consiliului Judetean a spus ca nu va mai exista o colaborare intre PNL si PSD. S-a pus punct pur si simplu. Sa nu uitam ca in luna martie si alianta USL din Mehedinti statea sa se rupa. In ce priveste Salajul, nu ne ramane decat sa luam de bun ce ne spun reprezentantii aliantei. Deputatul liberal Mirel Talos spune ca USL nu va avea de suferit nici acum nici mai tarziu in judetul nostru.

Sursa: aici

, , , , , , ,
Meniu