De ce trebuie să fie ales Klaus Iohannis președinte al României?

Dreapta este din nou împreună

Din 2004, dreapta duce o luptă permanentă pentru continuarea proiectului de democratizare a României și pentru supremația statului de drept, şi am dus această luptă nu doar în contexte electorale.

Nu întotdeauna alegerile au fost cele mai grele momente. Criza economică a fost una dintre cele mai dificile perioade, iar atunci am trecut împreună prin decizii politice cruciale, decizii care ştim prea bine ca nu foarte populare, însă extrem de necesare în acele momente.

Rămânând uniți, am reușit să o depășim cu fruntea sus și am dovedit, la fel ca toți colegii noștri europeni, că dreapta are nu doar soluții, dar și tărie de caracter și responsabilitate politică.

Dar poate cea mai mare victorie a fost că, începând din 2004, dreapta a contribuit semnificativ la aprofundarea democrației și statului de drept în România. Aceasta este victoria pe care suntem chemați să o apărăm la alegerile prezidențiale care ne așteaptă.

Dreapta în Sălaj

Klaus Iohannis este candidatul dreptei unite, este omul care poate reprezenta cum nu se poate mai bine sălajenii. Și asta pentru că istoria Sălajului din ultimul secol se articulează în multe puncte cu istoria democrației în România. Bădăcinul lui Iuliu Maniu sau Bobota lui Corneliu Coposu stau mărturie în acest sens.

Dincolo de a fi niște locuri încărcate de istorie, ele reprezintă și surse de inspirație pentru prezent. Din istoria sa, Sălajul știe că democrația înseamnă gândire strategică, pragmatism, onestitate și respect.

Tot din istorie, Sălajul a învățat lecția, întipărită pentru posteritate pe frontispiciul închisorii de la Sighet unde a murit Iuliu Maniu, am  învăţat de asemenea că popoarele care nu își cunosc istoria sunt condamnate să o repete. Recentele simpatii pro-chineze ale premierului, precum și comparația iresponsabilă a regimului Băsescu cu nazismul demonstrează că Ponta nu cunoaște istoria și că ne poate pune pe toți în pericolul de a o repeta.

Iată de ce unitatea dreptei este astăzi mai importantă ca niciodată.

Dreapta a dovedit și va continua să arate că, spre deosebire de oponenții săi politici de astăzi, se caracterizează prin responsabilitate și printr-un proiect credibil și pragmatic pentru viitorul României.

Datoria de bază pe care dreapta unită o are în alegerile prezidențiale este consolidarea democrației și a statului de drept. Nu putem asista pasivi la presiunile și atacurile mediatice, orchestrate politic la adresa acestora. Nu putem accepta prietenii internaționale dubitabile și circumstanțiale, la fel cum nu putem accepta legitimarea juridică a traseismului politic.

Promisiunea dreptei unite la alegerile din 2014 este că va dovedi responsabilitate economică și fiscală, care să ușureze viața românilor. Ceea ce a făcut actualul guvern din această perspectivă este curata ipocrizie. Nu se poate să capitalizezi pe impactul măsurilor de austeritate pe care noi, PDL, am fost constrânşi de contextul economic sa le luăm, dar în același timp să introduci nu mai puțin de 37 de taxe și impozite noi puse in spinarea romanilor, de la acciza la carburant, la taxa pe stalp, de la impozitul pe terenul agricol la impozitul pe animale, mai nou prin noul cod rutier obligă ţăranul român sa stea cu tractorul in curte.

 Promisiunea dreptei este că va corecta aceste lucruri.

Misiunea dreptei este să restituie credibilitatea românilor în țară și dincolo de granițele ei. Nu putem fi credibili cu un premier dovedit hot, incompetent si mincinosul neamului, un premier al carui guvern a ajuns de la „cel mai cinstit si competent guvern”, asa cum se auto inntitulau ei in stilul PCR-ist, la o rabla care se taraie pe drum, din care, din cand in cand mai cade cate un ministru, multi dintre ei obligați sa demisioneze in urma unor scandaluri de furt, de plagiat, corupție, s.a.m.d.. Romania nu poate fi credibila cu un Victor Ponta ancorat în trecut, care nu scapă nicio ocazie de a se lansa în beții de cuvinte la fel de iresponsabile ca și teza sa de doctorat.

Noi cei din PDL si PNL am fost si impeuna si separat la guvernare in Salaj. Din pacate pentru cei peste 50% din salajenii pe care alesii nostri locali ii reprezinta, LA PUTERE in Salaj este de prea mult timp partidul stat, PSD. Castigarea alegerilor pezidentiale de catre dl Klaus Iohannis, va reprezenta o borna cruciala pentru ca noi, impreuna, sa fim LA PUTERE in judetul nostru.

De ce Klaus Iohannis?!

Pentru că încrederea nu este câştigată, ci meritată în timp, iar Iohannis a dovedit că a reuşit din plin acest lucru. Iohannis a reuşit să se impună ca o personalitate politică credibilă, prin ceea ce a facut, nu prin ceea ce a spus. Şi într-adevăr, credibilitatea nu se întemeiază numai pe un discurs bine meșteșugit sau pe jocuri de cuvinte dâmbovițene. Nu, credibilitatea este înainte de toate rodul unei gândiri strategice.

Iar Klaus Iohannis o are din plin. O demonstrează fără doar și poate așezarea și gospodărirea atentă a Sibiului, o urbe revigorată, cu un aspect în acceaşi măsură transilvănean și occidental. Imaginea Sibiului în țară și la nivel internațional este nu numai un rezultat excepțional în sine, dar și garanția faptului că votul pentru Johannis este un vot fundamentat, pragmatic, cântărit.

Între un român cu spirit nemţesc, care a demonstrat la Sibiu că poate face administrație pentru sibieni, şi un român mincinos care mai are puțin şi predă întreg sistemul energetic din România către China, noi sălajenii vom alege întotdeauna neamțul şi nu chinezul!

Dar poate cea mai importantă calitate a lui Iohannis este corectitudinea. El este candidatul care nu se lansează în acuze la adresa oponenților săi politici și nici nu este ancorat în trecut. Spre deosebire de contracandidații săi, a căror unică preocupare în ultimii ani a fost să își construiască legitimitatea politică rescriind istoria ultimului deceniu în România.

Iohannis este singurul candidat care vorbește despre viitor. Despre viitorul României ca democrație, stat de drept și prosper.

Seriozitate, prestanţă, echilibru, demnitate, profesionalism… sunt cuvintele care îmi vin în minte când mă gândesc la Klaus Iohanis!                                                                                                                    

, , , , , ,
Meniu