”Cupa Viitorul”, cel mai bun ambasador pentru revigorarea sportului sălăjean

Competiția organizată de Clubul Sportiv ”Viitorul Zalău”, aflată la ediția a XII a, capătă de la an o amploare tot mai mare și se bucură de recunoaștere atât la nivel național, cât și internațional. M-am alăturat acum șapte ani echipei de organizare a competiției cu gândul de a crește notorietatea acestui eveniment, de a promova potențialul tinerilor noștri sportivi, de a pune Sălajul pe harta celor care contează.

Fotbalul rămâne sportul rege iar ”Cupa Viitorul” a reprezentat cel mai bun ambasador al Sălajului în atragerea de ”suporteri”, capital de imagine asupra județului nostru dar și potențial de investiție în dezvoltarea infrastructurii sportive.

Mă bucur că au răspuns invitației mele de a se alătura acestui demers sportiv colegi parlamentari, mari glorii ale fotbalului românesc, reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene dar și oameni de afaceri, iar de șapte ani reușim împreună cu acești tineri talentați și îndrumătorii lor să arătăm că acest sport minunat unește oameni și că este nevoie să încurajăm și să investim în sportul românesc.

Există deja semnale pozitive privind potențiale zone de investiții în dezvoltarea infrastructurii sportive din județul nostru. Vești bune vin din partea Federației Române de Fotbal care a avansat deja ideea costruirii unui teren sintetic, dar și din partea Guvernului care ne dă speranțe pentru finanțarea construirii unui complex sportiv în Zalău.

Dincolo de atașamentul emoțional pe care îl am față de întreg turneul ”Cupa Viitorul”, am văzut în acest eveniment sportiv dedicat tinerilor o valoare simbolică, acești tineri reprezintă viitorul iar formarea și educarea lor este de datoria noastră.

Cunoaștem foarte bine influența benefică pe care sportul o are asupra tinerilor prin faptul ca le oferă o diciplina și o autoeducare. De aici a plecat și ideea inițierii unei campanii dedicate tinerilor care a avut drept scop o împletire a sportului cu spiritul civic și conștientizarea tinerilor asupra rolului pe care îl au în comunitatea în care trăiesc. Campania se numește #Bursele 10 pentru Sălaj și s-a derulat online prin intermediul platformei SălăjeniiContează. O legendă a fotbalului românesc, Miodrag Belodedici este promotorul campaniei și cel care a adresat mesajul de imbold către tineri, un model de conduită sportivă și bun simț.

Campania s-a desfășurat sub forma unui concurs la care au fost invitați să participe tinerii cu vârsta de până la 16 ani, care practică un sport de performanță și sunt legitimați la un club sportiv din județ. Pentru a se înscrie în această competiție, doritorii trebuiau să posteze pe profilul personal de Facebook un filmuleț sau o poza insoțită de hashtagul #Bursele10pentruSalaj și un mesaj în care să se prezinte, să motiveze într-un mod cât mai convingator și inedit de ce iubesc sportul pe care îl practică, dar și ce îi recomandă ca fiind buni cetățeni. Victorioșii sunt selectați în funcție de numărul de like-uri adunate, iar 10 tineri sportivi vor deveni câstigătorii acestei campanii.

Copiii au fost receptivi și au răspuns provocării, iar cum cel mai bun stimulent este reprezentat de recunoșterea și răsplătirea eforturilor, fiecare dintre cei 10 tineri vor fi premiați în cadrul festivității de deschidere a ediției 2016 a turneului internațional, ”Cupa Viitorul”.

, , , , ,
Meniu