Cei peste 100 de pompieri români care au luptat cu flăcările de pe insula Evia, din Grecia, avansați în grad de ministrul de Interne

Cei 108 pompieri salvatori care au impresionat o lume întreagă cu profesionalismul și spiritul lor de sacrificiu, în lupta cu incendiile nimicitoare, de pe insula Evia, din Grecia, au ajuns cu bine acasă.

Ne-ați făcut mândri prin tot ceea ce ați realizat în timpul misiunii de 10 zile din Grecia. Sunteți adevărați eroi, așa cum inspirat scria un jurnalist elen.

Au fost 10 zile intense și pline de provocări în care ați luptat cu un inamic periculos și imprevizibil, în condiții vitrege, fără ezitări, fără teamă, fără să lăsați pe nimeni în urmă.

V-ați organizat exemplar și ați uimit o lume întreagă devenind astfel un brand de țară pentru România!

Prin participarea la această misiune internațională, prin efortul fiecăruia dintre voi ați confirmat valoarea pompierilor români și s-a văzut încă o dată că țara noastră are capacitatea să participe la astfel de misiuni dificile, că este un partener de încredere și un furnizor serios si performant de protecție civilă la nivel european.

Vă suntem recunoscători pentru solidaritatea, devotamentul și profesionalismul de care ați dat dovadă în această misiune, la care ați participat în premieră din punct de vedere al specificului intervențiilor, fiind vorba despre stingerea incendiilor de pădure.

În semn de prețuire și de respect pentru curajul și modul exemplar de îndeplinire a acestei misiuni, am dispus avansarea în grad la excepțional a tuturor pompierilor care au participat la misiunea desfășurată în Grecia, precum și acordarea Emblemei de Onoare a MAI domnului colonel Florin Pop, șeful detașamentului de pompieri români care au acționat în Grecia.

A fost un test dur al capacității de reacție și de organizare în condiții de pericol extrem, pe care pompierii români l-au trecut în mod admirabil.

Felicitări și mult succes în misiunile viitoare!

#salvatoriinGrecia

#pomperiromani

#respectsirecunoastereavalorii

, , , , , , ,
Meniu