Captură record de arme de foc letale făcută de structurile MAI!

Am făcut astăzi o serie de anunțuri legate de activitatea desfășurată de structurile MAI în ultima perioadă.

Săptămâna trecută am avut o captură record de stupefiante, aproape 1,5 tone de heroină, cea mai mare din istoria României și, totodată, cea de-a doua cea mai mare captură de heroină din Uniunea Europeană din ultimii ani. Plecând de la misiunea asumată la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, aceea de a garanta siguranța cetățenilor, am dispus lucrătorilor MAI să intensifice activitățile în domeniul prevenirii și combaterii fenomenului infracțional.

Astfel, cea mai spectaculoasă acțiune derulată la începutul acestei săptămâni de către poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Isaccea a vizat depistarea a 2.850 de pistoale cu glonț, de tip revolver, ascunse prin “metoda capac” în 143 de cutii. Aceste arme au fost descoperite în urma unui control amănunțit în compartimentul de marfă al mijlocului de transport care transporta, conform documentelor de însoţire, obiecte de mobilier şi diferite produse alimentare din Turcia, pentru o societate din Ucraina.

În continuare, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, efectuează cercetări în cauză, dosarul penal fiind întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.Pentru structurile MAI, lupta cu infracționalitatea este una continuă și se intervine ori de câte ori este nevoie pentru a proteja cetățenii și a duce infractorii acolo unde le este locul.

Astfel, în acest context, în ultimele 3 zile, la nivel național, structurile Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat 3.264 de acțiuni, dintre care 43 de mare amploare.

În cursul zilei de azi, structurile Ministerului Afacerilor Interne desfășoară aproape 1.000 de acțiuni preventiv-reactive, la care participă peste 7.000 de lucrători.

Mobilizarea este una importantă iar activitățile vizează depistarea persoanelor urmărite național sau internațional, combaterea contrabandei cu tutun, siguranța transportului de persoane, combaterea migrației ilegale, verificarea legalității deținerii de arme și muniții, precum și pe alte paliere de activitate.

Le mulțumesc structurilor MAI și partenerilor instituționali pentru derularea cu succes a acestor acțiuni operative!

Vă asigur că instituțiile noastre vor fi la fel de vigilente în aplicarea legii și în sancționarea celor responsabili, finalitatea acestor acțiuni fiind în primul rând asigurarea unui climat de siguranță pentru cetățeni.

, , , ,
Meniu