Azi se împlinesc 10 de ani de SMURD Sălaj!

Am fost onorat să le fiu alături salvatorilor din județul Sălaj la împlinirea unui deceniu de la înființarea SMURD Sălaj.

În ultimii zece ani, profesioniștii Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare si Descarcerare au fost mereu la datorie, în slujba comunității, reușind prin profesionalism și eficiență să fie plasa de siguranță pentru sălăjeni.

În cei 10 ani de existenţă, SMURD Sălaj a avut un număr impresionat de intervenții: aproape 30.000. Un aport major în gestionarea cazurilor medicale foarte grave a fost adus de către elicopterul SMURD din cadrul subunităţii de pompieri Jibou, o unitate cu impact regional și care în cei doi ani de activitate a înregistrat peste 600 de misiuni SMURD.

Această activitate intensă plasează punctul de la Jibou pe locul 2 la nivel național în rândul celor 8 puncte de operare aeromedicală.

Profesionalismul sălăjenilor care activează în domeniul situațiilor de urgență a depășit granițele României, demonstrând în misiunile din Grecia la care au participat în această vară că sunt salvatori experimentați și dăruiți total misiunilor de salvare.

Voi fi, în continuare, un susținător al proiectelor de dezvoltare a sistemului național de gestionare a situațiilor de urgență, componentă vitală a Ministerului Afacerilor Interne.

În cadrul programului amplu investițional din fonduri europene nermabursabile derulat de către IGSU, ISU Sălaj este beneficiarul unui portofoliu de proiecte în valoare de aprox 3 mil. de euro, proiecte care vor spori nivelul de reziliență și vor reduce riscul de dezastre.

Aceștia sunt doar primii 10 ani dintr-o poveste de viaţă ce este scrisă zi de zi la nivelul județului Sălaj și care va fi clădită în continuare prin fapte de curaj și misiuni îndeplinite cu succes.

I-am felicitat cu această ocazie pe toți cei care au pus umărul la crearea acestui sistem și, în semn de apreciere a meritelor deosebite în activitatea desfășurată în acesti 10 ani de SMURD, am dispus acordarea Emblemei de Onoare a MAI celor două entități implicate în acțiuni de urgență în județul Sălaj – ISU Sălaj și UPU-SMURD.

Vă mulțumesc, dragi salvatori, pentru devotamentul cu care răspundeți de fiecare dată apelurilor de ajutor și pentru fiecare viață salvată.

Mult succes în misiunile viitoare!

#10aniSMURDSalaj

#salvatoriprofesionisti

, , , ,
Meniu