Avioane mediu-curier, în curs de achiziție prin proiectul “AIR AMBULANCE”

A fost semnat contractul pentru achiziția a două avioane mediu-curier în cadrul proiectului “AIR AMBULANCE”, finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Prin această achiziție, precum și prin cele anterioare, este consolidată și dezvoltată capacitatea aeriană de răspuns a IGAv.

Aceste două aparate de zbor sunt echipate medical și utilizate pentru a transporta pacienți în stare critică, pe o rază de 3.500 km, în întreg spațiul european.

Vorbim despre aeronave multifuncționale de care Inspectoratul General de Aviație are nevoie, mai ales că trecem printr-o perioadă plină de provocări în care numărul de intervenții a crescut semnificativ, dar și complexitatea acestora s-a diversificat foarte mult în context pandemic.

Nevoia de achiziție a noilor aeronave era una stringentă și absolut necesară, având în vedere faptul că multe dintre elicopterele vechi aflate în dotarea inspectoratului de aviație vor ieși din serviciu ca urmare a expirării resursei tehnice totale.

Dotarea cu tehnică de zbor modernă și performamtă reprezintă un obiectiv asumat la nivelul MAI pentru că siguranța și integritatea cetățenilor este prioritară. Astfel, vor fi salvate și mai multe vieți omenești, câștigându-se în eficiență prin reducerea timpului de răspuns în cazul intervențiilor de urgență.

Le mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect pentru întreg efortul depus, concretizat în semnarea acestui acord, care reprezintă un rezultat remarcabil în folosul românilor aflați în situații dificile.

#IGAv

#dotarimoderne

#salvamvieti

, , , ,
Meniu