Austria sprijină România pentru aderarea la spațiul Schengen

Cooperarea bilaterală cu Republica Austria în domeniul afacerilor interne a fost și rămâne una excelentă. Am avut astăzi o întrevedere cu E.S. doamna Isabel Rauscher, Ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Austria în România. În cadrul discuțiilor am abordat o serie de aspecte de interes comun referitoare la cooperarea regională în Balcanii de Vest, reforma spațiului Schengen, combaterea migrației ilegale, traficului de persoane și a criminalității transfrontaliere, managementul situațiilor de urgență, securitatea europeană și protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene.

În ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen, am apreciat sprijinul constant al Austriei pentru adoptarea deciziei de aderare, sprijin materializat inclusiv în luna iunie a acestui an în cadrul Declarației Comune a Forumului Salzburg.

Deoarece în scurt timp își va încheia mandatul în România, i-am mulțumit E.S. Isabel Rauscher pentru cooperare și i-am transmis convingerea mea că va rămâne un prieten al României ca și până acum.

, , , ,
Meniu