Au fost recepționate încă trei elicoptere ușoare de ultimă generație pentru gestionarea situațiilor de urgență

Am avut plăcerea să particip astăzi la evenimentul care marchează finalizarea unui proiect de mare anvergură pentru Ministerul Afacerilor Interne, pentru Inspectoratul General de Aviație, dar, cel mai important, pentru cetățeni. În urmă cu trei luni erau recepționate primele 3 elicoptere din lotul de 6 elicoptere ușoare de ultimă generație destinate gestionării situațiilor de urgență.

Prin recepționarea ultimelor 3 elicoptere ușoare, achiziționate prin Proiectul VIZIUNE 2020 din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, se încheie o etapă, dar seria dotărilor cu echipamente complexe de intervenție menite să salveze vieți nu se oprește aici.

Cu aceste 6 elicoptere se va câștiga timp în intervenții, accesul va fi mai facil în zone cu dificultate ridicată, aria de acoperire și deservire va fi mai mare prin creare a trei baze noi pentru intervenţie montană, iar toate aceste beneficii se traduc în vieți salvate. Cu ajutorul lor vor fi gestionate misiuni complexe de evacuare medicală, acțiuni de căutare și salvare în condiții dificile, în special în zone de munte și intervenții aeriene pentru cazuri medicale critice.

Apreciez implicarea Departamentului pentru Situații de Urgență în finalizarea acestui proiect, arătând încă o dată eficiența activității de atragere a fondurilor europene, atât de importantă pentru dezvoltarea sectoarelor esențiale ale României.

Încurajez cu fiecare ocazie structurile MAI în promovarea de inițiative instituționale menite să contribuie la succesul misiunilor de intervenție, aceste dotări fiind extrem de importante pentru creșterea eficienței și rezilienței sistemului național de salvare și de intervenții în situații de urgență.

Le mulțumesc tuturor celor care au susținut acest proiect și îi felicit pe cei care au făcut eforturi deosebite pentru finalizarea acestuia!

#crestemeficientasistemuluinationaldeinterventii

#salvamvieți

, , ,
Meniu