Astăzi am dat startul Maratonului vaccinării în județul Sălaj!

Mă bucur că astăzi am reușit să organizăm în Zalău un maraton al vaccinării prin implicarea autorităților locale și județene, a structurilor Ministerului Afacerilor Interne existente la nivel județean, a Spitalului Județean de Urgență Zalău, a personalului DSP Sălaj, a elevilor Școlii Postliceale Sanitare, a voluntarilor Crucii Roșii, un rol important și integrator avându-l în toată această desfășurare de forte Instituția Prefectului.

Astfel, pe parcursul a 3 zile, începând de astăzi până duminică, zălăuanii, sălăjenii, și nu numai, toți cei care doresc să se vaccineze, vor avea această posibilitate fără programare, doar pe baza buletinului.

Sunt convins că vom avea surprize frumoase și aici la Zalău, așa cum s-a întâmplat peste tot în țară unde au fost organizate astfel de evenimente, interesul din partea populației fiind unul mare.

Totodată, țin în mod special să le mulțumesc medicilor și asistenților care s-au alăturat acestui demers. După mai bine de un an în care întregul sistem medical s-a aflat sub o presiune uriașă, apreciez faptul că personalul medical a găsit timpul și energia necesare să pună umărul la reușita acestui eveniment-maraton.

Deși anul trecut am trecut prin această boală, am ales să mă vaccinez la începutul acestui an și am făcut-o cu încredere că aceasta este singura noastră șansă să ne protejăm sănătatea, pe cei dragi nouă și în acest mod să ne recâștigăm cât mai curând viața de dinainte de pandemie.

Vreau să subliniez că, pentru buna sa desfășurare, evenimentul maraton de la Zalău beneficiază la rândul lui de sprijinul structurilor MAI (Poliție, Jandarmerie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență etc.). Pe această cale, le mulțumesc angajaților MAI pentru profesionalismul și devotamentul cu care duc la capăt astfel de misiuni si pentru că veghează la liniștea și siguranța cetățenilor în cadrul unor astfel de evenimente.

Ritmul bun pe care îl are această campanie de vaccinare îmi dă încrederea că cetățenii au înțeles că este nevoie de un efort național pentru a pune capăt cât mai curând acestei perioade de restricții, comportamentul fiecăruia dintre noi fiind decisiv în lupta pentru stoparea acestui virus.

În acest moment, România se află în prima etapă de relaxare a măsurilor. Această relaxare vine după o perioadă de sacrificii, după o perioadă în care viața noastră, a tuturor, a fost schimbată. Trebuie să continuăm să fim precauți, pentru a putea adopta noi măsuri de relaxare, pericolul nu a trecut complet și este de datoria noastră să nu pierdem acest moment important al primului pas de relaxare. După cum bine știți, măsurile de relaxare vor fi stabilite în continuare etapizat de la 1 iunie, 1 iulie și 1 august, însă nu putem vorbi de o relaxare totală, vorbim de o relaxare prudentă și îi îndemn pe cetățeni să respecte toate măsurile de protecție sanitară pe care le avem încă în vigoare, iar controalele vor continua acolo unde restricțiile sunt menținute. Românii trebuie să știe că principalii indicatori care vor sta la baza viitoarelor măsuri de relaxare sunt numărul de cazuri noi de îmbolnăviri și, evident, numărul de persoane imunizate.

Așadar, viitoarele măsuri de relaxare vor putea avea loc doar dacă numărul de îmbolnăviri va scădea și, în același timp, numărul persoanelor imunizate va crește. Îi aștept pe cât mai mulți sălăjeni, și nu numai, să vină să se vaccineze în acest week-end, să profite de acest maraton care le facilitează accesul la vaccinare.

Doar o campanie de vaccinare reușită poate să ne readucă la normalitate, la viața pe care o visăm cu toții!

, , , , ,
Meniu