Anul acesta celebrăm cea de-a 246 aniversare a Independenței Statelor Unite ale Americii

Anul acesta celebrăm cea de-a 246 aniversare a Independenței Statelor Unite ale Americii, 142 de ani de relații diplomatice, precum și 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA – o bornă semnificativă a relațiilor bilaterale.

Pentru România și pentru mine personal, relația cu SUA este una specială. Parteneriatul Strategic cu Statele Unite a influențat decisiv evoluția României în acești 25 de ani, iar România este astăzi unul dintre cei mai apropiați aliați ai SUA în lume.

Sprijinul solid și constant al SUA a întărit profilul României la nivel euro-atlantic și astfel, în strânsă coordonare cu partenerii americani, am reușit să proiectăm cu succes valorile comune și interesele noastre în regiune și în întreaga lume.

Astăzi, colaborăm și ne coordonăm în foarte multe domenii, iar relațiile bilaterale privilegiate își dovedesc însemnătatea mai ales acum, când traversăm una din cele mai grave crize umanitare și de securitate de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Transmit toată aprecierea mea poporului american și cele mai călduroase urări cu ocazia Zilei Independenței, însoțite de reiterarea angajamentului ferm pentru susținerea unității euro-atlantice și continuarea implementării Parteneriatului Strategic.

La mulți ani de Ziua Independenței! Happy Independence Day!

, , , ,
Meniu