Ambasadorul SUA în România sprijină accederea la programul Visa Waiver

Am primit astăzi vizita Excelenței Sale, Kathleen Ann KAVALEC, noul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. SUA este principalul partener strategic al României și un aliat deosebit de important pentru noi.

În domeniul afacerilor interne, sub auspiciile Parteneriatului Strategic, România și SUA au relații bilaterale foarte bune și un dialog aprofundat, iar coordonarea dintre Ministerul Afacerilor Interne și instituțiile de aplicare a legii din SUA se derulează cu rezultate foarte bune.

Am evidențiat acest lucru în cadrul discuții avute și am subliniat că ne dorim să extindem această colaborare în domeniile care ne preocupă, deoarece coordonarea transatlantică, mai ales în actualul context internațional de securitate, este deosebit de importantă.

Un subiect foarte important al discuțiilor de astăzi a fost accederea României în Programul Visa Waiver. I-am transmis doamnei ambasador că includerea în Program este una din prioritățile Guvernului României și o chestiune de interes deosebit pentru cetățenii români. Accederea României ar reprezenta o recunoaștere a statutului de partener strategic al SUA și ar reflecta solidaritatea care există între cetățenii noștri.

Am apreciat în mod deosebit deschiderea partenerilor americani pentru a avansa în acest dosar, ocazie cu care i-am mulțumit doamnei ambasador pentru sprijinul personal oferit în vederea includerii României în Programul Visa Waiver.

, , , ,
Meniu