Am promis, ne ținem de cuvânt! Punem Sălajul pe direcția bună, pe cea a prosperității!

am promis ne tinem de cuvant punem salajul pe directia buna pe cea a prosperitatii

În prezența viceprim-ministrului Raluca Turcan, a ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a prefectului județului Sălaj, Virgil Țurcaș, a președinților consiliilor județene Maramureș și Sălaj, Ionel Bogdan, respectiv Dinu Iancu Sălăjanu, precum și a altor reprezentanți ai administrației publice locale, astăzi, la sediul Consiliului Județean Sălaj, am avut plăcerea să particip la o serie de întâlniri de lucru, evenimente care cu siguranță, vor aduce un plus de valoare în domeniul infrastructurii de transport, în cel al sănănății, dar și în ceea ce privește mediul de afaceri din județ.

În prima parte a zilei, am reușit să punem bazele unui parteneriat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și consiliile județene Sălaj și Maramureș, în vederea participării acestora, atât în faza de pregătire, cât și în faza de implementare a sectorului Baia Mare – Jibou din viitoarea Autostradă a Nordului.

Sectorul de Drum Expres Baia Mare – Jibou reprezintă un proiect de conectivitate rutieră important la nivelul sistemului național de transport facilitând conexiunea în cadrul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest între polul de dezvoltare economică – Baia Mare și orașul Jibou, respectiv zonele lor funcționale. Având în vedere datele preliminare de trafic și analizele existente, acest sector de drum este prevăzut a se implementa la profil de drum expres, de tip 2+2, având o lungime de aproximativ 42.01 km și un cost estimat de 295.6 milioane euro cu TVA.

La nivelul Ministerului Transporturilor, Direcția Investiții și Infrastructură a realizat o analiză de favorabilitate care ia în calcul toate cele 29 de UAT intersectate (din care 17 în Maramureș, 11 în Sălaj, unul în Satu-Mare), factorii geologici, zonele forestiere și ariile protejate, rețelele de utilități, patrimoniul cultural precum și datele demografice economice și proiecțiile de trafic. Astfel, avem în prezent un aliniament propus, analizat multi-criterial, ce va constitui baza studiului de fezabilitate.

Odată cu semnarea contractului, proiectantul, alături de CNAIR și cele două Consilii Județene vor începe efectiv munca. Pe perioada elaborării documentației tehnico-economice echipele celor două consilii județene vor participa împreună cu CNAIR și proiectant la stabilirea tuturor elementelor definitorii – studii, aliniament, obținerea avizelor și autorizațiilor, iar ulterior acest parteneriat va putea să preia faza de proiect tehnic și execuție pentru construcția propriu-zisă a proiectului.

În ceea ce privește finanțarea acestui proiect, România beneficiază de o șansă extraordinară prin noul Mecanism de Redresare și Reziliență care de facto dublează fondurile disponibile pentru infrastructura de transport. Este intenția noastră de a utiliza la maxim acest fonduri și asta presupune o creștere semnificativă a capacității administrative și reforme structurale, reforme din care una este tocmai cea prin care implicăm autoritățile locale în realizarea infrastructurii de transport.

Toate aceste proiecte de infrastructură de transport au susținere guvernamentală, au fundamentată perspectiva de finanțare, iar implementarea lor va fi atent monitorizată prin asumarea în mod responsabil a deciziilor.

O altă veste bună pentru sălăjeni, în ceea ce privește proiectul Variantei Ocolitoare Municipiului Zalău – etapa 2, este că în data de 24 noiembrie a fost predat amplasamentul către Antreprenor, astfel încât să se poată desfășura neîngrădit etapa de realizare a studiilor geotehnice, a ridicărilor topo, faze esențiale ale realizării proiectului tehnic, pentru care antreprenorul are la dispozitie conform contractului 6 luni, care curg din data de 25.09.2020, de când a fost emis Ordinul de începere pentru proiectare.

Din data de 31 iulie (când a fost semnat contractul de proiectare si executie) până in prezent au fost parcurse mai multe etape. Astfel, la o lună după semnarea contractului, pe data de 31.08 2020 a fost aprobat HG- ul nr.736 privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică “Varianta de ocolire a municipiului Zalău, etapa 2, între DN1F, km 79+625 – DJ 191C”. Sunt vizate 123 de terenuri care constituie coridorul de expropriere situat pe amplasamentul lucrării, valoarea expropierilor ridicându-se la 860.284 lei pentru o suprafață totală de 272.324 mp. De asemenea, decizia de expropriere a fost emisă în data de 10.11.2020 iar banii sunt consemnați în cont.

Ne propunem să mișcăm și alte proiecte de infrastructură cu impact socio-economic major care vor pune în valoare zona de Nord-Vest, și mă refer la Autostrada Nordului, un obiectiv aflat in implementare care va conecta Nord-Estul țării cu Nord Vestul, de la Suceava la granița cu Ungaria prin conexiunea de la Oar, facilitând mobilitatea mărfurilor și a persoanelor pe relația cu Europa de Vest.

Referitor la acest proiect, avem deja in etapă avansată, Sectorul de Drum Expres conexiune Satu Mare (VO Satu Mare) – Oar (Granița Romano-Ungara – Drum Expres M49 Ungaria), pentru care in iulie acest an s-a semnat contractul pentru realizarea SF-ului si a proiectului tehnic. În ceea ce privește sectorul de Drum de mare viteză Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava , pe data de 20 noiembrie, au fost transmise comunicările cu rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru elaborarea documentației tehnice, pentru toate cele 3 loturile. Estimăm ca până la finalul anului, în ipoteza fără contestații, să semnăm contractul pentru elaborarea SF -ului, care are o perioadă de implementare de 18 luni.

Am spus si o repet, principiul după care ne ghidăm în acest demers este să nu lăsăm nicio regiune în urmă, să dezvoltăm echilibrat infrastructura de transport la nivel național prin asigurarea conectivității între regiunile istorice, acesta fiind un obiectiv prioritar asumat în actul de guvernare.

Astazi am participat, de asemenea, la semnarea unui contract de finanțare a două unități spitalicești din județul Sălaj: Spitalul Județean de Urgență Zalău și Spitalul Orăşenesc “Prof. Dr. Ioan Puşcaş” Şimleu Silvaniei.

Sistemul medical a fost mult timp subfinanțat de guvernele anterioare care nu au investit în infrastructura medicală, fie că vorbim de echipamente, materiale sau clădiri noi și moderne, care să ofere medicilor condițiile necesare pentru desfășurarea meseriei lor atât de importante pentru noi toți. Dotarea și funcționarea optimă a secțiilor din spitale precum și asigurarea echipamentelor de protecție pentru tot personalul sunt condiții esențiale pentru tratamentul și îngrijirea pacienților la un standard de calitate.

Astfel, prin intermediul fondurilor europene, la nivel național, a fost investit peste un miliard de euro în dotări și echipamente, iar azi ne asigurăm că Spitalul Județean de Urgență din Zalău și Spitalul Orășenesc din Simleu Silvaniei sunt dotate cu echipamentele necesare pentru asigurarea unui act medical de calitate pentru toți cei care au nevoie, fie că vorbim despre gestionarea situației actuale pandemice, fie că vorbim despre ce va urma după ce depășim această criză medicală. Dotările constau în aparate de ventilație mecanică, monitoare, aparate EKG, tuburi de oxigen sau paturi ATI, cele peste 20 de milioane de lei destinate celor două spitale sunt un pas vital către un sistem medical modern și eficient.

Prin semnarea acestui contract, sălăjenii trebuie să știe că nu este vorba doar de iscălirea unui document, ci mai degrabă vorbim despre materializarea unei promisiuni a Guvernului Ludovic Orban: unitățile sanitare și autoritățile locale nu sunt singure! Ele au avut, au și vor avea în Guvernul Liberal un partener loial și onest, care va răspunde prompt ori de câte ori i se va cere sprijinul. Sănătatea este un domeniu prioritar pentru Guvernul Ludovic Orban!

În cea de a doua parte a zilei, alături de invitații amintiți, am luat parte la o întâlnire cu oamenii de afaceri sălăjeni. În acest cadru, am reușit să promovăm principala noastră armă economică împotriva crizei în care ne aflăm, și anume investițiile. Vorbim despre investiții în infrastructura de transport (cum ar fi crearea bazelor unei colaborări între CJ Sălaj și CJ Maramureș pentru realizarea Drumului Expres Baia Mare – Jibou), investiții în sistemul medical (dotarea spitalelor cu echipamente medicale), precum și investiții dedicate firmelor și companiilor românești.

Guvernul liberal are o viziune integrată, pe termen mediu și lung ce urmărește crearea de bunăstare pornind de la acest tip de investiții. Când spun integrată, mă refer la faptul că toate aceste investiții sunt complementare. Drumul pe care îl construim va fi folosit de companii pentru a-și transporta produsele mai repede și mai sigur, infrastructura socială va asigura un standard decent pentru toată lumea, iar investițiile în companii vor aduce prosperitate și dezvoltare economică.

În acest an Guvernul PNL a fost partenerul mediului de afaceri, au existat consultări constante cu mediul privat și au fost eliminate toate constrângerile care încorsetau mediul de afaceri. Mai mult, au fost eliminate toate suprataxele ce fuseseră introduse de PSD, supraacciza la carburanți, supraimpozitarea contractelor part-time, taxele noi din sectorul bancar, energie și telecomunicații.

Viziunea PNL în aceste 12 luni de guvernare a urmărit următoarea filosofie: taxe mai mici și mai puține, în acest fel banii rămân la companii care pot astfel să investească; folosirea masivă a fondurilor europene și sprijinirea investițiilor publice, în special cele în infrastructură, investiții care să ridice competitivitatea afacerilor și să creeze noi oportunități de business.

Anul acesta a fost înregistrat un boom pe piața constructiilor inginerești realizate din fonduri publice, în primele opt luni am asistat la o creştere de 25,6%, cea mai ridicată din ultimii 12 ani. Acesta este un bun barometru al faptului că acestă piața este în crestere, dar trebuie ajutată prin măsuri complementare – care să îi asigure resursele umane, tehnologice si materiale. Este un subiect pe care il dezvoltăm la nivelul Ministerului Transporturilor și al companiilor din subordine pentru a identifica soluții practice, precum stimularea producției naționale a bitumului, parteneriate cu Universitățile tehnice pentru forță de muncă specializată, facilitarea accesului antreprenorilor/prestatorilor români la licitațiile finanțate din fonduri europene etc.

Utilizând atât fonduri naționale cât și fonduri europene, dublate de măsuri de reformă administrativă și fiscală, vrem să oferim firmelor românești un teren fertil pe care să se dezvolte. Povara fiscală și birocrația administrativă sunt deficiențe majore ale unui sistem greoi care nu este orientat spre oamenii de afaceri, creatorii de locuri de muncă.

Ne asumăm ca, odată cu instalarea unui guvern și a unei majorități parlamentare solide pentru următorii 4 ani și în acord cu tradiția liberală, să punem în prim plan inițiativa privată și spiritul antreprenorial.

Împreună #DezvoltămSălajul

Împreună #DezvoltămRomânia

, , , , , , , ,
Meniu