Am participat, astăzi, la semnarea contractului de construire și achiziție a două nave maritime de patrulare care vor intra în dotarea Poliției de Frontieră Română

am participat la semnarea contractului de construire si achizitie a doua nave maritime de patrulare care vor intra in dotarea politiei de frontiera romana

Achiziția acestor nave este parte a unui proiect mai amplu, în cadrul căruia urmează să fie achiziționate şi cinci şalupe de intervenție.

Sunt acțiuni care dovedesc preocuparea noastră față de siguranța cetățenilor, nu numai a celor români, ci a tuturor locuitorilor Uniunii Europene. Înțelegem, astfel, să fim responsabili în asigurarea frontierei estice a Uniunii Europene și a NATO.

Supravegherea frontierei maritime, misiunile de patrulare, asigurarea apelor din zona exclusiv economică, siguranța maritimă, operațiunile de căutare și salvare – sunt tipuri de misiuni care, cu aceste nave, vor fi îndeplinite cu mai mare eficiență.

Se eficientizează, totodată, și cooperarea operațională în cadrul operaţiunilor comune Frontex la care participă Poliția de Frontieră, iar eu sunt un susținător consecvent al cooperării internaționale.

Ca ministru al Afacerilor Interne, ca membru al Guvernului, ca român, am susținut și voi susține inițiativele care țin de modernizarea instituțională, implicit demersurile care au ca scop final siguranța cetățeanului.

Consider ca fiind absolut necesară modernizarea și dotarea corespunzătoare a Poliției de Frontieră Română, dat fiind rolul acestei structuri în gestionarea fenomenului migraționist, în prevenirea și combaterea criminalității frontaliere sau cooperarea în cadrul misiunilor Frontex.

Proiectul, în valoare de 26 de milioane de Euro, este derulat din fonduri europene nerambursabile, prin Fondul pentru Securitate Internă. Felicit astfel Poliția de Frontieră pentru astfel de inițiative, cu speranța că și celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne îi vor urma exemplul.

Reprezentanţii operatorului economic au decis ca, în construirea celor două nave, să fie angrenate şi capabilităţile unităţilor de producţie din România – Şantierele Navale DAMEN Galaţi şi Mangalia.

Este îmbucurător faptul că în România există resurse care să permită astfel de activități.

# Modernizare #Eficientizare #Siguranță #MAI

, , , , ,
Meniu