Acord între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind implementarea controlului coordonat la frontieră

România și Republica Moldova au făcut astăzi un pas important pentru a acționa mai coordonat și mai eficient la frontieră în fața provocărilor actuale. Trebuie să avem în comun mult mai multe lucruri, dincolo de limbă, cultură, istorie și valori.

Alături de Ana Revenco, ministrul afacerilor interne din Republica Moldova, am semnat astăzi acordul dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind implementarea controlului coordonat la frontieră pe teritoriul României în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița pe sensul de intrare în țara noastră.

Am semnat acest acord pentru a consolida cooperarea operativă dintre structurile noastre, urmărind simplificarea controlului la frontieră, creșterea capacității de a depista infracțiuni, dar și alinierea procedurilor și legislației Republicii Moldova la standardele UE, respectiv Schengen.

Mă bucur să lucrăm îndeaproape în beneficiul cetățenilor noștri și sunt încrezător că demersurile noastre comune nu se opresc aici. Le mulțumesc pentru munca depusă tuturor angajaților autorităților noastre care au făcut posibilă semnarea acestui acord.

, , , ,
Meniu