45 de laboratoare educaționale, în dotarea Poliției Române

45 de echipamente complexe, destinate educației rutiere, intră de astăzi în dotarea Poliției Române, în cadrul structurilor teritoriale și centrale ale poliției rutiere.

Aceste laboratoare educaționale mobile au ca scop conștientizarea și responsabilizarea tuturor actorilor din societate, care din postura de participanți la trafic se expun riscurilor majore atunci când încalcă regulile de circulație.

Conștientizăm cu toții amploarea acestui fenomen social care a atins dimensiuni dramatice.

În ultimii trei ani, au avut loc, în medie, zilnic, 18 accidente grave, soldate cu cinci pierderi de vieţi omeneşti. Astfel, o comunitate de mărime medie din România dispare la fiecare 3 ani doar ca urmare a accidentelor rutiere.

Nu trebuie minimizat impactul! El este uriaș și cutremurător deopotrivă!

Asistăm, așadar, la un adevărat carnagiu pe șosele, ceea ce ne plasează, din păcate, pe un loc deloc onorabil în ierarhia țărilor europene cu un număr ridicat de decese ca urmare a producerii de accidente rutiere.

Doar prin promovarea unei conduite responsabile, prin diversificarea mijloacelor de detectare a încălcărilor regulilor de circulație și sancționarea lor când acestea reprezintă un pericol social putem a inversa acest raport.

Siguranța rutieră și eforturile pentru sporirea acesteia nu se rezumă doar la elaborarea de documente programatice și la planurile de implementare ale unei astfel de strategii. Aceste documente sunt importante, dar ceea ce facem mai departe pentru operaționalizarea lor contează și mai mult.

De aceea, viziunea pe care o promovăm este axată pe interacțiune, prezență activă pe teren și în școli, precum și prin promovarea de campanii naționale de educație rutieră.

Sunt adeptul prevenției iar acest proiect are acest obiectiv și are, totodată, un public țintă diversificat. Este vorba despre un proiect adaptabil, cu impact național care se va plia foarte bine pe nevoile identificate la nivel local în funcție de specificul zonei, cauzele generatoare ale accidentelor și profilul victimelor.

Voi susține cu tărie implementarea unor astfel de proiecte care au ca scop creșterea nivelului de siguranță a circulației rutiere și a participanților la trafic.

#sigurantarutiera

#dotariIGPR

, , , , ,
Meniu