26 iunie – Ziua Drapelului Național

Ziua Drapelului Național, 26 iunie, este o sărbătoare de suflet pentru toți românii, oriunde s-ar afla!

Este important să prețuim și să cinstim cum se cuvine Drapelul Național.

Cred că cea mai simplă și emoționantă referire la drapelul național îi aparține domnitorului Alexandru Ioan Cuza care a decretat tricolorul ca drapel oficial al Principatelor Unite și care spunea:”Steagul este familia, ogorul fiecăruia, casa în care s-au născut părinţii şi unde se vor naşte copiii voştri.”

Să păstrăm aceste cuvinte în minte și în suflet și să facem din „patriotism” un mod de viață.

Simbolurile naționale sunt cele care ne unesc, ne fac mai puternici și ne mobilizează – în numele lor am găsit puterea de a rămâne solidari în momente dificile ale istoriei.

Conflictul de la granițele României este o lecție de istorie și patriotism din care toți avem de învățat, o lecție despre curaj și sacrificiu în numele acelor valori care stau la temelia unui stat, lecția unui popor care luptă sub semnul propriului drapel.

Am convingerea că românii vor rămâne solidari sub Tricolor indiferent de provocările istoriei. Indiferent de încercări vom avea curajul de a apăra principii și valori democratice care stau la baza unui stat puternic și respectat în lume.

Să învățăm să ne iubim mai mult simbolurile naționale! Este o dovadă de responsabilitate, dar și o garanție a dăinurii noastre peste veacuri.

La mulți ani, români!

La mulți ani, România!

, , , ,
Meniu