20 iulie – Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

Data de 20 iulie are multiple semnificații pentru români: Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, Ziua Inspectoratului General de Aviație din cadrul MAI, precum și Sărbătoarea Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul aviatorilor români.

Este o zi în care omagiem curajul și caracterele puternice, în care îi sărbătorim pe acești oameni speciali care trăiesc cu adevărat la înălțime pentru o lume sigură și prosperă.

Împărtășesc sentimentul de mândrie pe care îl simte fiecare român pentru faptul că istoria aviației reține numele unor români vizionari care și-au adus o valoroasă contribuție la împlinirea unuia dintre cele mai arzătoare dorințe ale omului: zborul.

Astăzi, misiunile aeriene ale aviatorilor români fac parte din cotidian, fie că sunt zboruri comerciale de care beneficiază fiecare cetățean, fie că sunt misiuni care au ca scop asigurarea securității cetățenilor sau misiuni aero-medicale prin care pacienții aflați în stare gravă sunt transportați la unități medicale unde pot primi ajutor.

Doresc să le mulțumesc și să îi felicit pe toți cei care fac parte din componenta de aviație a Ministerului Afacerilor Interne, parte a unui sistem ce ne garantează siguranța și care ne dau speranța că putem câștiga lupta cu timpul în situații limită.

Elicopterele care au intrat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI, la care se vor adăuga cele care urmează să fie achiziționate, reprezintă măsuri concrete în sensul îmbunătățirii dotărilor materiale ale acestei structuri, finalitatea fiind creșterea calității misiunilor desfășurate în interesul românilor.

Am încredere în profesionalismul și patriotismul personalului Inspectoratului General de Aviație, dar și în dăruirea și competența aviatorilor din alte structuri ale statului.

Tuturor aviatorilor doresc să le mulțumesc pentru tot ceea ce fac zi de zi pentru siguranța românilor. Le urez sănătate și să revină cu bine din misiunile viitoare!

La mulți ani și cer senin!

La mulți ani tuturor sărbătoriților zilei!

Să aveți parte de zile senine și momente speciale petrecute alături de cei dragi.

Un gând bun le adresez, pentru că azi este și ziua lor, tuturor celor care au îmbrățișat profesia de energetician și care veghează la funcționarea eficientă a sistemului energetic național și la siguranța energetică a României.

, , , ,
Meniu