13 septembrie 2021 – Ceremonial militar la Palatul Cotroceni de Ziua Pompierilor

Astăzi, românii își sărbătoresc pompierii și aduc un omagiu eroilor acestei arme.

În semn de prețuire pentru curajul, dăruirea și profesionalismul lor, Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a acordat în cadrul unei ceremonii speciale, Drapelele de Luptă pentru 11 inspectorate pentru situații de urgență din județele Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Galați, Hunedoara, Ialomița, Mehedinți, Olt, Satu Mare, Tulcea și Vaslui.

Drapelul de luptă al unității este un simbol al onoarei, vitejiei și gloriei militare. El reamintește fiecărui militar datoria lui sfântă de a servi cu credință și devotament patria, chiar cu prețul vieții.

Acestea nu sunt simple cuvinte, sunt valori ale tuturor pompierilor români, dovedite cu fiecare misiune în care își riscă viața pentru cei de lângă ei, pentru a proteja comunități întregi în fața dezastrelor.

Totodată, în cadrul acestei ceremonii, a fost decorat Drapelul de Luptă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, alături de comandanții care au coordonat misiunile de stingere a incendiilor din Grecia.

Acest an a fost unul plin de provocări pentru pompierii români. Aceștia și-au demonstrat solidaritatea și profesionalismul atât în cele două misiuni de stingere a incendiilor de pădure din Grecia, dar și în multe altele, toate acestea devenind cu siguranță parte din istoria acestei structuri.

Îi felicit pe toți pentru rezultatele care au dus la această recunoaștere onorantă și reprezentativă pentru activitatea tuturor celor care servesc România în uniforma de pompier!

În această zi, acum 173 de ani pe Dealul Spirii, sacrificiul pompierilor militari pentru apărarea țării a fost suprem. În decursul istoriei, pompierii au făcut de nenumărate ori dovada curajului și s-au jertfit pentru apărarea valorilor naționale.

Cinste lor, eroilor noștri!

Tuturor pompierilor români le doresc succes în activitate și, mai ales, să se întoarcă cu bine acasă din fiecare misiune!

La mulți ani, pompieri militari români!

, , , ,
Meniu