11 septembrie 2001, ziua care a marcat o lume întreagă

11 septembrie 2001 este o zi sumbră pe care nu o voi uita niciodată. Imaginile cumplite ale celui mai tragic atac la adresa libertății, democrației și lumii civilizate sunt încă foarte vii în memoria mea. Sunt alături de poporul american, iar gândurile mele se îndreaptă astăzi către victimele atentatelor teroriste și toți cei care au avut de suferit.

Pentru România, 11 septembrie 2001 este un moment care a marcat istoria noastră recentă și ne-a arătat cât de prețioase sunt democrația, libertatea, pacea și solidaritatea, valori ce trebuie promovate și apărate cu orice preț.

Angajamentul ferm al României alături de Statele Unite ale Americii în lupta împotriva terorismului ne-a adus respectul Aliaților și al comunității internaționale. Pentru România, misiunea din Afganistan a adus beneficii majore și incontestabile. Ne-am demonstrat profesionalismul și am arătat că suntem un partener strategic de încredere și un aliat responsabil.

România și Statele Unite ale Americii au un Parteneriat Strategic foarte solid și durabil care ne permite să acționăm pentru mai multă securitate, prosperitate și libertate, astfel încât evenimente tragice precum cele de acum 20 ani de ani să nu se mai repete vreodată!

, , ,
Meniu