109 ani de existență a pașaportului românesc!

109 ani de existenta a pasaportului romanesc

Ziua pașaportului românesc, sărbătorită azi pe 19 martie, îmi oferă ocazia să transmit un mesaj de susținere și de apreciere angajaților din cadrul structurilor Direcției Generale de Pașapoarte si de la nivelul Serviciilor Publice Comunitare de Pașapoarte pentru profesionalismul lor si pentru capacitatea de adaptare la noile provocări.

De-a lungul anilor, la nivelul acestor structuri, s-au făcut eforturi mari pentru a veni în sprijinul tuturor românilor care solicitau documente de călătorie, reducându-se permanent timpul de procesare a cererilor de emitere a pașapoartelor. Astfel, s-a reușit implementarea programării on-line, securizarea documentelor și schimbarea legislației pentru creșterea valabilității pașaportului electronic la 10 ani.

Noua generație a pașaportului electronic românesc constituie un instrument de călătorie sigur pentru cetățeni, realizarea acestuia fiind o mărturie a faptului că structurile naționale se pot adapta standardelor și evoluțiilor tehnologice în domeniu.

Încurajez inițiativele care conduc spre modernizare, de aceea trebuie valorificate la maxim toate oportunitățile de dezvoltare a acestui serviciu public prin susținerea demersurilor de adaptare la noile evoluții din domeniu. Am văzut cu toții cât este de important să integrăm noile tehnologii care sunt mai sigure și confortabile pentru cetățean.

Aștept de la toate instituțiile statului: respect și eficiență în relația cu cetățeanul!

La mulți ani cu sănătate, cu putere de muncă tuturor celor angrenați în această activitate și îi asigur de toată susținerea mea pentru continuarea parcursului modernizării instituționale!

#Lamultiani!

#109AnidePasaportRomanesc

, , , ,
Meniu